Julemandens Udstyr

Hvad bør en lokal Julemand tænke på, før han udgiver sig for at være Julemanden, som jo er den vigtigste del i børnenes magiske juleeventyr.

Julemandshue

En vigtig del af Julemandens udstyr er en troværdig og pæn Julemands hue.

I en større forsamling, er det ofte Julemandshuen, som man på afstand først får øje på.

Julemandsdragt

En julemandsdragt kan være todelt med bukser og jakke, men det kan også være en længere kåbe/kappe, som udgør Julemandens troværdige påklædning.

Julemandsskæg

Julemandens skæg er noget af det vigtigste i Julemandens udstyr. For når børnene kommer tæt nok på, så er det som regel ansigtet de fokuserer mest på, og derfor er et troværdigt julemandsskæg afgørende, når man udgiver sig for at være Julemanden.

Julemandshandsker

Julemanden bruger hvide handsker. Der findes mange forskellige hvide handsker, men de skal helst være lidt Shinny hvide og meget tynde.

Julemandsklokke

Alle julemænd har en juleklokke. Der findes mange forskellige juleklokker, men sørg for at din juleklokke ikke er for tung, og helst uden logo’er, tekster eller andre ikke juleagtige ting.

Julemandsbælte

Lige som med juleklokker, så findes der mange forskellige julemandsbælter, og hvilket ét er det helt rigtige??? Blot det er troværdigt i forhold til Julemanden.

En af De Lokale Julemænd på Amager bruger f.eks. et tykt hvidt julereb, som er dobbeltkørt om livet, med store juleknaster for enden.

Julemandsstøverler/sko

Mange mener at Julemanden skal have støvler på.

Men da mange af De Lokale Julemænd kommer i private hjem, så er der mange der bruger neutrale sorte træsko eller juletræsko, med f.eks. tykke uldsokker. På den måde kan fodtøjet let stilles ved indgangen, så Julemanden ikke bringer for meget sne, sjap, slud, regnvand, skidt eller andet uønsket med indenfor på de private gulve.

Hos Det Danske Julemandskorps vil vi ikke afgøre hvad der er den rigtige måde og om den ene løsning er bedre end den anden. Så længe De Lokale Julemænd søger at være tro mod Julemanden, og hele den myte og det eventyr der følger med, når man udgiver sig for at være Julemanden.

Uden det store psykologiske forberedelseskursus HO-HO-HO, så HUSK at dit juleudstyr og julehumør måske skal justeres, så det passer både til de små, som let fascineres, og eventuelt til de 10-årige, som kan finde på at hive dig i skægget.

Har du styr på ovenstående, jamen så kan du godt tage springet, og prøve som Din Lokale Julemand.

Nedenfor finder du nogle link til webshops, som sælger julemandsudstyr.